24 Mayıs 2011 Salı

ŞAMPİYONLUK

Son 5 yılda 2 kez son maçta şampiyonluğu kaybederek travma yaşayan bir spor kulübü için Sivas deplasmanında oynayacağı maç hiç de kolay değildi. Maça baskılı başlamak istedikleri Alex'in başlama vuruşu sonrası topu Sivasspor yarı alanının köşesine atmasından belli olmuştu. 6.Dakikada Andre Dos Santos Alex'in akıl dolu pası ile aldığı topu iyi değerlendirerek golü bulması rahat bir nefes aldırdı. Ama arkasından Gökhan GÖNÜL'ün sakatlanması endişelenmeme ve bulduğumuz net gol pozisyonlarını değerlendirememiz yetmezmiş gibi olmayacak bir pozisyonda golü yememiz beni sıkıntıya sokmuştu.Yan hakemin hatalı kaldırdığı bayrak tam anlamıyla kırılma noktası olabilirdi. Ama takımın 1-1 den sonra gol bulmak için yüklendiği dakikalarda golü bulması ve daha sonraki dakikalarda golü yedikten hemen sonra gol atması bile gösteriyor ki Fenerbahçe bu maçı her halukarda kazanacak güce sahipti.
Şampiyonluk güzel şey. Ama şampiyonluğu hak ederken şampiyonluğu "BÜYÜKLÜĞÜNÜN BİLİNCİ" ile kutlamak daha da güzel.
Aykut KOCAMAN'ın tavrı futbolcularına da örnek olmuş. Şampiyonluğun her anının çok güzel biçimde bize yansıtan FBTV nin görüntülerinde Aykut KOCAMAN'ın oyuncuların çağırması üzerine "Artık buna dayanamam" diyerek yaptığı YUMRUK ŞOV Aykut Hocanın yaşadığı stresiten kurtulduğunun somut bir göstergesi...
Şükrü Saraçoğlunda yapılan KUPA TÖRENİNDE Fenerbahçe'nin sadece FUTBOL KULÜBÜ olmadığı, tüm amatör takımlarının sezon içinde kazandıkları kupa ile bu güzel gecede yer almaları tam anlamıyla SPOR KULÜBÜ olduğunun EN GÜZEL KANITIYDI.
Ama bu gecenin en güzel yanı sadece futbolcuların değil masöründen sağlık görevlisine kadar tüm yardımcı personelin Başkan Yönetici ve Teknik Direktörün iki yana dizilip alkışları eşliğinde sahaya çıkmalarında idi.
Şampiyonluk yaşandı ve bitti. Ama büyük yürüyüş devam edecek. Ve bu büyük yürüyüş için şimdi gelecek sezonlar için yapılacak planlamalarda sıra. Çünkü FENERBAHÇE söz konusu olduğunda "HEDEFİN BİTMESİ" söz konusu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder