1 Haziran 2010 Salı

TRANSFERLER VE FENERBAHÇE ACIBADEM

Daha 5 sene önce 2 ligden 1. lige çıktı Fenerbahçe Kadın voleybol takımı. Yanılmıyorsam da 2 sene sonra Acıbadem grubu sponsor oldu. Voleybolda müessese kulüplerinin tekelleşmesine başkaldıracağını yaptığı ilk transferlerle göstermişti. 2007-08 sezonunu 2.olarak bitirdiğinde Sarı Melekler bir çok renktaşın gönlünde şampiyon olmuştu. 2008-09 sezonunda kimse şans tanımadığı halde şampiyon olduğunda ise hedefi büyüttü ve Avrupa Şampiyonlar Liginde Final oynayacak kadro kuracağız dedi M Ali Aydınlar. Bir çok kişi bu açıklamaları çok ciddiye almasa da transferde olmaz denileni yaptılar ve Gamova'ya, Nataila Osmokroviç'e çubukluyu giydirmeyi başardılar. Ve geçen sene kelimenin tam anlamıyla "muhteşem" bir sezon izlettirdiler.
Sene başında Türkiye'de 3 kupa Avrupa Şampiyonlar liginde ise final oynamak hedefini gerçekleştirdiler. 4 lü Finalde ise bazı oyuncularımızın oynama tecrübesi olsa da takım olarak oynama tecrübemiz olmadığı için finalde karar setinde maçı da kupayı da kaybettik.
Artık hedef 4lü Finali kazanmaktı. Bu sene kadromuzda olan ve voleybolda adı marka olan Gamova ülkesine dönmeyi tercih etti. Transfer sezonunun da başlaması ile yapılacak transferler beklenmeye başladı. Bu arada voleybol federasyonu yabancı oyuncu konusunda daha önce açıkladığı yabancı oyuncu sınırlandırmasında bir değişikliğe gitti. Ve takımların maç kadrolarında en fazla 3 yabancı bulundurabileceğini açıkladı. Buna göre kadronuzda 3 den fazla yabancı oyuncu için sözleşme imzalayabiliyorsunuz ama 12 kişilik maç kadrosunda sadece 3 oyuncuya yer verebiliyorsunuz.
Ligimizde yer alan 12 takım arasında çok büyük dengesizliklerin olduğu herkes tarafından bilinen ve yadsınamayacak bir gerçek. İlk 4 takım sene başında belli olmuştu. Hatta Fenerbahçe Acıbadem'in rahat rahat şampiyon olacağı bile. Ama acaba bir sürpriz olabilir mi diye düşünenler hariç herkes ligde Fenerbahçe Acıbadem ile play off finallerini kimin oynayacağını Eczacıbaşının mı yoksa VGSTT nin mi rakip olacağını tartışmaya başlamışlardı.
Ben bu yazıyı yazarken Fenerbahçe Acıbadem bu sezon ki ikinci transferini açıkladı. Christiane FÜRST. Orta oyuncu olarak mevkisinin en iyi oyuncularından biri. Oyunculuğunu tartışmak bana düşmez. Takımın ihtiyacı olduğu da açık. Kadromuzda orta oyuncu olarak Kaptan Çiğdem, Eda ERDEM ve İpek SOROĞLU vardı. Kaptanın yaşı ve İpek'in bu sezon beklenen verimliliği gösteremediğini düşünürsek doğru hamle. Ama yapılan transferin sadece 1 yıllık olması bana göre yanlış.
Şu an kadromuzda yabancı oyuncu olarak geçen seneden sözleşmesi devam eden Osmokroviç, bu seneki ilk transferimiz Chachkova ve bugün imza atan Fürst var. M Ali Aydınlar yarın da SKOWRANSKA ve bir başka sürpriz oyuncu ile sözleşme imzalanacağını açıkladı.
Yani yarın ki sürpriz oyuncu yabancı olursa 5 olmazsa da 4 yabancımız olacak. Ligde oynayacağımız Maç kadrolarında 3 ü bulunabilecek, diğerleri tribüne çıkacak. Bu seviyedeki oyuncular sakatlıklar haricinde oynamadıklarında/oynayamadıklarında çok doğal olarak huzursuzluk yaşarlar. Bazıları kapris yaparak bunu dışa vururlar bazıları ise moralsizlik nedeniyle form tutamazlar.
Önümüzdeki sezonda "TAKIM" olamamaktan korkuyorum açıkçası. Yıldızların çok olması değil "takım" olmak benim için daha önemli olduğundan kaynaklanıyor belki de bu endişem.
Sezon başladığında iddia Fenerbahçe Acıbadem'in maçlarına değil de hangi yabancıların kadroda olacağına bahis açarsa şaşırmam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder