20 Mart 2010 Cumartesi

FENERBAHÇE ACIBADEM- BEYLİKDÜZÜ

Şu ana kadar oynadığı 33 maçta sadece 5 set veren Fenerbahçe Acıbadem ile şu ana kadar oynadığı 19 maçta 5 set alan Beylikdüzü karşılaşacağından maçın skorunun 3-0 olacağından emindim. Hatta Beylikdüzü 3 sette toplam kaç sayı alır acaba diye düşündüm.
Maça Naz- Seda- Çiğdem- Alice- Osmokroviç-Eda altısı liberoda ise Songülle başladık.Hatırladığım kadarıyla Gamova ilk defa oynamıyordu.
Bu maçın skorundan sadece ben değil oyunculardan çok emin olmalılar ki rakibi çok hafife aldılar. Rakibe karşı en ufak bir harekette bulunmadılar ama belki de aradaki kalite farkından dolayı konsantrasyonlarını sağlayamadılar. O kadar hata yaptılar ki işin açığı bu oyunla Cannes'da hayalkırıklığı yaşamaktan korktum.
Songül kelimenin tek anlamı ile döküldü. Nerdeyse mükemmel karşıladığı manşet sayısı yok denecek kadar azdı.Beylikdüzü takımının attığı servislerde o kadar etkin ve etkili servisler de değildi. Umarım Dörtlü final maçlarına kadar Nihan'a birşeyler olmaz. Çünkü Songül ne yazık ki dörtlü finaller için yeterli bir libero olamaz.
İlk 2 sette pasör olarak Naz oynadı. Servis karşılamada tel tel döküldüğümüz için pasöre doğru top atılamayınca pasör olarak Naz 'da iyi bir oyun kuramadı. Bu oyunu ile dörtlü finallerde De Brandt'ın pasörde Naz'ı tercih etmesini beklemiyorum işin doğrusu. Naz'ın geçen yıl Eczacı ile oynadığı Dörtlü Final sonrasında antrenörü de yarıfinallerde kaybetmeyi Naz'ın pasör olarak yeterli perfornmans gösterememesine bağlamıştı. Naz'ın kendini ispatlaması demeyeceğim ama kendini (ve bu yaşta mevkisinin en iyilerinden biri olduğunu) göstermesi için yakaladığı bu önemli şansı iyi kullanmak isteyecektir.
Özellikle 2 sette Beylikdüzü'nün set sayısı atma şansı yakalamış olması bile düşündürücü. Maçtan sonra yapılan röportajlarda gerek kaptan Çiğdem gerek yardımcı antrenör Kamil Söz hafta içinde halter yüklemesi yapıldığı ve takımın yorgunluğundan bahsettiler. 15 gün sonra Dörtlü Final oynayacaksanız elbette ki antreman programınız da o tarihten önce yükleme yapmanız normal. Bu nedenle takımın zaten yoğun olan maç proğramından sonra bir de antreman dolayısıyla bugün kü yorgunluğunu anlayabilirim.
Servislerimizin etkili olmaya devam etmesi takımın en etkin yönünün servisler olduğunu bir kez daha gösterdi. Takım olarak çok da iyi oynamadığımızı, oyuncuların yorgunluk ve biraz da rakip dolayısıyla maçı hafife aldıklarını asıl önemlisi de bu maçı oynamadan kazandıklarını düşündüklerini ve akıllarının kupada karşılaşacakları Eczacıbaşı maçında olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder