3 Mart 2010 Çarşamba

ŞUBAT AYI ve UMUTLANANLAR

Süper ligde ilk yarıyı lider bitirdik.Ligin ikinci yarısında İstanbul dışında deplasmanda Sivas Manisa ve Ankaradaki Gençlerbirliği Ankaragücü maçlarımız olduğundan "fikstür avantajına" sahip olduğumuza inandık, inandırıldık. Şubat ayı - iyi ki cüce ay derler bir de - bizim için bitmek bilmedi. Bugün geldiğimiz noktada bir çok renktaş umutsuz ve doğal olarak da mutsuz...
Başkandan, Teknik Direktör ve teknik heyetten ve hatta futbolculardan bile fazlasıyla hoşnutsuz olan taraftarımız var. Haklıdır haksızdır değerlendirmesine girmek niyetinde değilim. Çünkü tüm bu değerlendirmelerin subjektif ölçütlere dayandığı gerçeğinin bilincindeyim.
Bugün ülkemizde futbolun unsurları arasında amatör kalan tek unsur TARAFTAR. Ve taraftarın büyük çoğunluğu sadece SONUCA endeksli. Şampiyonluk haricinde tüm sonuçlar BAŞARISIZLIK onlara göre...
Kadıköyde 8JK a 3-4 yenildiğimiz maç benim unutamadığım maçlardan biridir. Maçın başında ilk 15 dakikada oynadığımız futbol şiir gibiydi. Anelka karşısında oynayan Ali Güneş'i tek kelime ile madara etmişti. İlk 15 dakikada rahatlıkla 3-0 öne geçebilirdik. Zaten maçta topu topu 6 kere geldiler kalemize ve Rüştü 4 ünü içeri aldı, biri dışarı gitti ve nasıl olduysa birini de Rüştü ve direk önledi.
İşte bu maç gibi 2 maç oynadık.Diyarbakır ile 1-1 berabere kaldığımız maçta da, Manisa ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığımız maçta da hiç de kötü futbol oynamadık. Mücadele ettik. Hatta ligin ilk yarısında futbol oynamadığımız halde yendiğimiz ve 3 puan aldığımız maçlardan daha çok keyif aldım bu maçları izlemekten.
Şubat ayının son lig maçını ise istanbul B.Şehir Belediyesine karşı oynadık ve geleneksel sonucu aldık. Süper lige çıktığı 3 senede toplam 6 maç oynamışız ve her sezon 1 maçı kaybetmişiz. (Geçen sene Cüneyt Çakır yönetmiş ve biz yine "berbat" bir futbol oynamış ama 2 ofsayt gol ile 2-0 yenilmiştik. Fakat biz kötü oynayınca hakem hatalarından bahsetme hakkımız olmadığından ofsayt goller tartışılmadı bile.)
Ligin kalitesi şimdi artar, futbolumuz temiz olur. Ne de olsa bir çok kişiye göre 6Saray şampi... Oysa bu hafta Eskişehirde oynayacağı deplasman maçını ve 2 hafta sonra gideceği Trabzon deplasmanını kaybederse ve biz maçlarımızı kazanırsak 5 puanlık farkı kapatıp 1 puan farkla Alisamiyen'deki maça gideriz ama emin olun işte o zaman yeniden bu lig kalitesiz ve futbolumuz kirli olur.
Fenerbahçe'yi bir türlü içine sindiremeyenler unutmasınlar ki "BİZ FENERBAHÇEYİZ". Mücadelemizden asla vazgeçmeyiz. İyisi mi siz,siz olun sakın "UMUTLANMAYIN"....
DAHA BİZ SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK. Ve biz ne dersek o olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder