29 Mart 2010 Pazartesi

HAYATA TUTUNMAK

Ligin boyunun kısaldığı günleri yaşıyoruz. Fikstür avantajımız var, 2. devre işimiz kolay diye düşündü çoğumuz. Ancak futbolcularımız rahat rahat şampiyonluk istemediklerden olsa gerek işi bayağı bir zora soktular. Bugün sadece Ligin 2. devresindeki ilk derby maçımızı oynamayacaktık, şampiyonluk yarışında olup olmadığımızı da görecektik.
10 Senedir Kadıköy'de yenmek alışkanlık yapıyordu. Ali Sami Yen'de de genelde başarılı sonuçlar alıyorduk. Ama bugünkü maç her iki taraf için de "hayata tutunmak" anlamına geldiği ve 6Saray'ın Kadıköy'deki maçın rövanşını alma isteği içinde olmaları nedeniyle zor geçeceğini düşünüyordum. Üstelik Emre Belözoğlu gibi orta sahada dinamo gibi çalışan ve takımı ileri doğru oynatan oyuncumuz sakatlığı nedeniyle oynayamayacaktı.
Maçı bana göre çok iyi ve akılcı oynadık. Rakibe geniş alan bırakmadık. Topa hakim olarak oyuna da hakim olduk. Üstelik oyunun temposunu da belirledik. Ayağa paslarla istediğimizi yaptık. Rakibe maç boyunca sadece 2 kez pozisyon verdik. Son dakikadaki Keita'nın şutunda Volkan gerçektende dediği gibi dünyanın en iyi 10 kalecisinin yapacağı gibi bir kurtarış yaptı. Ama hala bana göre en iyi 10 kalecisinden biri değil...
Hakem Cüneyt ÇAKIR maçı hakkını veremedi. O kadar korkaktı ki bir kaç pozisyonda her iki takıma da avantaj uygula(ya)madı. Maçın bitişini neden 5 dakika uzattı. O dakikaya kadar 4 oyuncu değişikliği yapılmış ve sadece Alex'e atılan su nedeniyle oyun durmuştu. Dört oyuncu değişikliği 2 dakika Alex'in pozisyonu nedeniyle de 1 dakika verse en fazla 3 dakika uzatması gerekirdi. Ama beyefendinin canı 5 dakika istedi... Yan hakemler iki farklı anlayışın göstergesi idi adeta. Bizim ofsayt olmayan atağımız kesilirken onların ailece ofsayt olan akını devam ettiriliyordu.. Uzatmanın son dakikasında Lugano'nun çok gereksiz yaptığı harekete "penaltı" vermemesine şaşırdım doğrusunu söylemek gerekirse...
Selçuk... Selçuk ... Selçuk... Bu oyuncunun tribünle arası hiç bir zaman iyi olmadı. Bana göre yetenekli ve istikrarlı bir oyuncu. Ancak tribünlerimizin başka oyuncularımıza gösterdiği toleransı, hoşgörüyü esirgediği bir iki oyuncumuz varsa bunlar Selçuk ve Denizdir. Umarım bu gol Şampiyonluğun habercisi olduğu kadar Selçuk ile tribün arasındaki buzların eriyeceğinin de işareti olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder