12 Nisan 2010 Pazartesi

YENİLMEYE GÖR... KİM NELER DEMEZ Kİ..

Fenerbahçe Acıbadem Teledünya Türkiye Kupası Finali 1. Maçında VGSTT ye 3-2 mağlup oldu. Daha önce Ligde set almayı başaran VGSTT aynı zamanda Türkiye'de Fenerbahçe Acıbadem'i yenmeyi başaran ilk takım oldu.
Maça Fenerbahçe Acıbadem çok iyi başladı ve etkili servislerle rakibini oyundan düşürdü. İlk iki seti açık ara kazanan Fenerbahçe Acıbadem 3. Sete iyi başlamadı 4-1 geriye düştü ancak daha sonra toparlandı ve oyunda dengeyi sağladı. Ancak bu sette hücumda top öldürmeyi başaramadığı gibi rakibinin yaptığı iyi savunma karşısında hücum hataları yapmaya başladı. Setin sonlarına doğru 21-19 önde iken hakemin (rakibin top taşımasını görmediği gibi banttan çıkan topu blokaut vererek ) yaptığı (!) hatalar ile aradaki fark kapandı ve VGSTT öne geçti ve seti aldı.
4. sette de dengeli giden oyunda iyi savunma yapan VGSTT karşısında kötü hücum eden bir Fenerbahçe Acıbadem vardı. Bu set de başbaşa geçti ama VGSTT seti aldı ve maçı tiebreak setine taşıdılar. Kaptanın dediği gibi bu takım tiebreak seti oynama konusunda tecrübesiz olduğu için de maçı 3-2 kaybettiler.
Nati'nin geldiği günden bu yana BELKİ DE en fazla blokta kaldığı maç bu maç olmuştur. 3. setten sonra Gamova'da dahil olmak üzere etkili hücum yapmakta çok zorlandık. VGSTT 3. setten sonra çok iyi savunma yapmaya başladı.Seda yine çok etkisizdi. Eda da eskisi kadar yüksek yüzde ile hücum edemedi.
Bu takım sene başından bu yana bizi fazlasıyla mutlu etti. Bugün yenilmelerine herkes çok şaşırmıştır. Takımın mental ve fiziksel olarak çok yorgun olduğunu bu nedenle telafi edilebilecek yenilgilerin çok önemli olmadığını düşünüyorum. Ancak takımın 2-0 önde iken yeterince rotasyon yapmaması örneğin İpek Soroğlu'nun hiç düşünülmemesi bana garip geliyor.
İngiltere FA Kupası futbol maçının normal süresi berabere bitince iddia oynayanlar da dahil kimseyi ilgilendirmeyen maçın uzatmalarını Türkiye Kupası voleybol maçına tercih ederek naklen yayınlamakta ısrar eden NTVSPOR da maçı yorumlamak yerine skora göre konuşmaktan başka birşey yapmayan Alev ALAKÖK de gecenin kötü olan unsurları idi.
Antu.com Mehmet Ali AYDINLAR Voleybol forumunu hergün düzenli olarak takip eden birisi olarak bu kızların bizlere yaşattığı gurur sonrası bir çok yeni taraftarın voleybolu izlemeye başladığını ama bu arkadaşların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarını, şimdiden transfer çalışmalarına başladıklarını görünce ne diyeceğimi bilmeden izlemeyi tercih ediyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder