29 Nisan 2010 Perşembe

BAYANLAR VOLEYBOL PLAYOFF FİNALİ

Ve sona gelindi. Bayanlar Aroma Voleybol liginde yarı final karşılaşmaları tamamlandı. Eczacıbaşını 3-0 lık seri ile geçen VGSTT ile Galatasaray'ı 3-0 lık seri ile geçen FENERBAHÇE ACIBADEM finalde karşı karşıya gelecekler.
Ligin başlangıcında ilk 4 olacağı tahmin edilen takımlar ligi ilk dörtte bitirmişledi. Playoff yarı final maçlarının sonucunda da sürpriz olmadı. VGSTT ile Eczacıbaşı arasındaki serinin 3-0 bitmesi belki sürpriz oldu ama seriyi VGSTT nin alması sürpriz olmadı.
Bu seneye kadar ligi domine eden takımların başında gelen Eczacıbaşının bu yıl geçen yıllardaki görüntüsünden çok şey kaybetmiş olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Oyun olarak tek bir oyuncuya Mirka'ya dayalı oyunları yetmeyecekti ve yetmedi.
Türk Telekom'un sene başında bana göre sürpriz bir kararla voleybol şubesini kapatarak VGS ile birleşmesi ile ortaya çıkan VGSTT sahip olduğu kadro ile ligin dikkat çekici takımlarından biri olmuştu.
Fenerbahçe Acıbadem ise bu senenin flaş takımı idi. Geçen sene kimsenin şans tanımadığı bir dönemde şampiyon olan Fenerbahçe Acıbadem, M Ali Aydınlar'ın sadece Türkiye'de değil Avrupada da başarılı olacak bir kadro kurmak için yaptığı transferlerle dikkati çekti. Şampiyon olan kadrodan Kaptan Çiğdem Can RASNA, orta oyuncu Eda ERDEM, Avrupadan transfer teklifleri alan Seda TOKATLIOĞLU ve genç pasör Merve Tanıl haricindeki 8 oyuncu ile yollarını ayırdı.Bugüne kadar ülkesi dışına çıkmamış voleybolun 1 numarası Moskova Kulesi Gamova, İtalya ligi sayı kraliçesi Nataşa Osmokroviç, ülkenin gelecek vaad eden genç pasörü Naz Aydemir, libero olarak Nihan YELDAN ve Songül DİKMEN, gelecek vaad eden orta oyuncu İpek SOROĞLU, Belçika milli takımının pasörü Frauke DRİCKS, ve Hollanda milli takım oyuncusu Alice BLOOM u transfer etmişti.
Sene başında ilk defa düzenlenen süper kupa finalinde Eczacıbaşını 3-1 yenerek ilk kupa olark SÜPER KUPA'yı alan Fenerbahçe Acıbadem gerek ligde gerek İndesit Avrupa Şampiyonlar liginde oynadığı her maçı kazanarak ARMANIN GURURU oldular.
Fenerbahçenin bayan voleyboluna önem verdiği dönemlerde tribünlerde takılan "SARI MELEKLER" adını hak eden voleybolcularımız voleybol izleyicisi olmayanların bile dikkatini voleybola çekmeyi başarmışlardı.
İndesit Avrupa Şampiyonlar liginde Dörtlü Finale kalan FENERBAHÇE ACIBADEM, Acıbadem grubunun çok başarılı yaptığı bir tanıtım çalışması neticesinde gazetelerin ilk sayfalarında yer buluyordu. Spor medyasında yer bulamayan voleybol haberleri sayfa sayfa çıkmaya başladı. Dörtlü finalin final maçı futbol takımın Kayseri ile oynayacağı (neredeyse) kader maçına denk gelmesine rağmen bir çok Fenerbahçeli belki de ilk defa aklı yüreği voleybol maçında iken futbol maçını göz ucu ile izlemişti.
Türkiye Kupası için VGSTT ile final oynayan Fenerbahçe Acıbadem ilk maçı 2-0 dan 3-2 verince çatlak sesler ortaya çıkmaya başlamış ve o güne kadar sadece Dörtlü Finalin final maçını o da 3-2 kaybeden takım eleştirilmeye başlanmıştı. 3 gün aradan sonra oynanan rövanş maçında 2-0 dan durum 2-2 olunca ve oynanan tiebreak setinde VGSTT 11-9 öne geçince ben de dahil olmak üzere bir çoğumuz hedeflerimizden biri olan Türkiye Kupasını kaybetmekten çok, Fenerbahçe düşmanlarının söyleyebileceği sözleri düşünerek hayıflanmaya başlamıştık ki oyuncularımız muhteşem bir geri dönüşle seti alıp kupayı İLK DEFA OYNANACAK altın sete taşımayı başardılar. Altın sette Fenerbaahçe Acıbadem gibi oynayan meleklerimiz ezici bir üstünlükle hak ettkleri kupayı aldılar.
Şimdi bu kupanın bir nevi rövanşı oynanacak. Karşımızda olabilecek en iyi rakip var. Bizden ligde ilk set almayı başaran , Türkiye'de bizi yenmeyi başaran tek takım olan VGSTT ile final için karşılaşacağız.
Bizim oyunumuzun büyük çoğunluğu etkili servis atmaya dayanıyor. Etkili servislerle rakibi bozmaya ve doğru dürüst hücum etmesini blokla engellemeye dayalı bir oyun anlayışımız var. Hücumda tek bir oyuncuya dayalı oyun anlayışımız yok. Gamova her yerden etkili hücum yapıyor. Seda da Osmokroviç de iyi hücum yapıyorlar. Ortadan Eda ile oynadığımızda da top öldürebiliyoruz. Yani fazlasıyla hücum silahımız var. Blok konusunda da etkili oluyoruz. Savunmamız istenilen seviyede değil sadece...
VGSTT ise hücumda genelde Neslihan'a dayalı oynuyor. Poljak, Maculewich bir arada olduğunda blokları etkili olabiliyor. Nikoliç bana göre manşeti zayıf olduğundan en zayıf halka. D.Stamm ise sakatlığında etkisi olsa gerek eskisi kadar iyi değil. Güldeniz ise sürpriz servisleri ile bize sıkıntı yaratabilir. Özge ve Gözde ikizlerinin bir günü bir gününe benzemez ama en iyi olduklarında bile kapasiteleri kısıtlıdır.Gizem ise manşetinden ziyade iyi savunması ile dikkatimi çekiyor.
İki takımda da neden oynamadığına şaşırdığım oyuncu var. Fenerbahçe Acıbadem de NAZ AYDEMİR. VGSTT de ise Duygu BAL. Bu iki oyuncununda ilk 6 da oynaması gerektiğini düşünüyorum.
Umarım kaliteli bir seri olur. VGSTT li oyuncuların saygısızlıkları özellikle de Neslihan'ın sakız çiğnemesi beni bir voleybolsever olarak sinirlendiriyor. Herşeye rağmen maçların çekişmeli olacağını ama serinin 3-0 FENERBAHÇE ACIBADEM'in olacağını düşünüyorum. Maçlar 3-0, 3-0, 3-0 olmaz ama 3-2 lik de fazla maç olacağını sanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder